تفرشی: ایران در چارچوب حقوق بینالملل در حال استیفای حقوقش است
«سید مجید تفرشی» در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در خصوص دستاوردهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در سال 1386، گفت: سال 86 سالی پرفراز و نشیب بود که در مجموع جمهوری اسلامی با توجه به امکانات و ظرفیتهایش به عنوان یک قدرت منطقهای، کشوری موفق بود.
وی افزود: در این سال موفق شدیم اجماع بیش از 118 کشور را در قالب نهضت عدم تعهد در خصوص حمایت از عملکرد هستهای ایران به دست آوریم و سازمان کنفرانس اسلامی اعم از دبیرکل و اعضا به کرات از ما حمایت کردند که نشان میدهد پرونده جمهوری اسلامی حداقل در بین سه چهارم کشورهای جهان دارای حرکتی معقول و عملی و در راستای ایفای حقش در چارچوب معاهده NPT است.
این کارشناس مسائل حقوقی با اشاره به رای مثبت اعضای غیردائم شورای امنیت به جز اندونزی به قطعنامه 1803 و با ذکر این نکته که آمریکا این کشورها را مجبور میکند برخلاف نظرات واقعی خود در قالب سازمان کنفرانس اسلامی یا نهضت عدم تعهد از قطعنامهای که آمریکا بانی آن است، حمایت کنند، اظهار داشت: متاسفانه اصل رضایت در امضای معاهدات و قطعنامهها با فشارهای آمریکا خدشهدار میشود که اثرات آن را در عدم اجرای قطعنامهها شاهدیم.
تفرشی با بیان اینکه قطعنامههای شورای امنیت در مقام اجرا با چالشهای بسیار اساسی مواجه هستند، گفت: این عملکرد آمریکا در شورای امنیت نتیجهای جز کاهش اعتبار این شورا به همراه ندارد.
وی با تاکید بر اینکه شورای امنیت باید براساس رویههای 50 الی 60 سال گذشته خود زمانی که صلح و امنیت بینالمللی مورد تهدید قرار گرفت، وارد عمل شود، یادآور شد: این در حالی است که در گزارش شورای حکام و البرادعی درباره برنامه هستهای ایران به این مورد (تهدید صلح و امنیت بینالمللی) اشارهای نشده و این تهدید در کشورهای منطقه نیز احصا نشده است و هیچ یک از کشورهای منطقه خلیج فارس هرگز در قالب نهضت عدم تعهد و یا سازمان کنفرانس اسلامی برخلاف ایران صحبتی نکردهاند.
این کارشناس مسائل حقوقی با ذکر این نکته که عقب نشینی ایران از خواستههای بر حقش راه را برای زورمداران عالم به منظور تحمیل فشار بر سایر کشورها باز میکند، افزود: جمهوری اسلامی به درستی و در چارچوب حقوق بینالملل و حقوق حقه خود در حال استیفای حقوقش است.
به گفته تفرشی سه قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ایران نه تنها هیچ گونه مشارکتی در تامین صلح و امنیت در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه نداشته، بلکه زمینه را برای فروش دهها میلیارد دلار اسلحه به کشورهای منطقه فراهم آورده است.
وی با ذکر این نکته که شورای امنیت در راستای وظایف خود که همانا تامین صلح و امنیت بینالمللی است، گام برنداشته، خاطرنشان کرد: بلکه این شورا ترتیبات صلح و امنیت بینالمللی را با چالشهای جدیدی مواجه ساخته است.
این کارشناس مسائل حقوقی بازگشت پرونده هستهای ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی را بهترین سازوکاری دانست که شورای امنیت به عنوان یک راهکار میتواند به آن متوسل شود.
وی با بیان اینکه ارسال پرونده ایران از آژانس به شورای امنیت با فشار آمریکا صورت گرفته، پرسید چگونه است شورای امنیت که بستر پرونده ایران در آژانس را عادی میبیند از استرداد پرونده به آژانس طفره میرود؟
به گفته این کارشناس بهترین راهکار و چشمانداز برای آینده که نتیجه آن حفظ آبرو و شأن شورای امنیت است خارج ساختن پرونده ایران از فضای سیاسی و ادامه رسیدگی به آن در بستر حقوقی و فنی است که البرادعی و بسیاری از صاحبنظران جهان بر آن تاکید دارند.
تفرشی عدم صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس را حاکی از عادی شدن پرونده ایران دانست
لیست کل یادداشت های این وبلاگ